Termo transfer folije za tekstil

Termo transfer folije su jedna od najčešće upotrebljavanih materijala koji se koriste kod ukrašavanja raznih vrsta tekstilnih materijala. Termo osjetljive transfer folije kupuju se u m2 ili u rolama , sve ovisi koliko vam materijala treba za količinu majica ili nekog drugog materijala na koji radite apliciranje. Široka paleta boja i raznih vrsta folija, omogućava vam da sami kreirate svoje majice ili neke druge tekstilne materijale. Najčešći materijal je flex folija, lagano gumenast i rastezljiv (ne previše) koji služi za tisak na razne vrste pamučnih, ili mješanih materijala te poliestera.

Primjena i namjena ovog materijala je tisak personaliziranih jednostavnijih vektroskih grafika, natpisa, brojeva za dresove, grbova, logotipa, i sl. Grafika se izrezuje na rezačima folija (cutterima) nakon toga se odstranjuje višak folije te na kraju na ljepljivom transferu ostaje vaša grafika zrcalno izrezana i spremna za apliciranje. Postavite majicu na termo prešu, lagano spustite grijaču ploću na majicu, lagano pritisnite 5 sec da iz majice izađe vlaga, postavite svoju grafiku na majicu, zatvorite termo prešu nakon apliciranja odstranite transfer foliju sa grafike (skidanje ovisi o uputama proizvođača, može biti da se transfer folija skida na hladno, mlako ili vruće) na majici ostaje Vaša grafika.

Rezači folija – Kvalitetni strojevi više mogućnosti

Kod tehnike termo tiska ključna riječ je kvalitetno obrađena grafika i kvalitetan rezač folije koji bi tu grafiku izrezao do sitnih detalja. Prilikom prezentacija tehnike termo tiska uvijek naglašavam da je ključna riječ kvalitetna kupovina rezača ključna. Rezača folije na tržištu ima doista široka paleta opcija i brendova, međutim nije svaki rezač folije isti te nema svaki rezč folije iste mogućnosti. Kod odabira rezača moj je prijedlog da uvijek gledate kupovinu ovakvih uređaja na neke dugoročne staze, te da kupujete kvalitetno što je onda i ključ trajnosti tih strojeva. Skuplji strojevi imaju više opcija poput servo glava te izrezivanja sitnih detalja, a što je kod ove tehnike vrlo bitno,

Nekoliko je ključnih brendova koje bi spomenuo te koje preporučam kod kupovine. Pokušat ću nekako prezentirati kroz nekakve kategorije te ih rangirati po klasama. Visoka klasa rezača su: Roland, Summa, Graphtec, Mutoh, zatim neka srednja kvaliteta strojeva GCC, Puma, te kineski strojevi poput Secaba i brendova koje ne znam niti kako se zovu. U nastavku možete pogledati you tube prezentacije i video tutoriale kako pripremiti grafike za rezanje na rezaču folije. Tu možete vidjeti koje su vam sve opcije kod ove tehnike dostupne te kako pripremiti grafiku za tisak. Na linku možete pogledati kao se i u kojim formatima mogu pripremati grafike za rezanje na rezačima folija you tube video tutorial`s

Održavanje tekstila sa aplikacijama

Zadnja stavka je održavanje koje ujedno određuje i trajnost aplikacije na majici. Majicu uvijek perite na maksimalno 40° i perite je okrenutu na naličje, ne peglajte preko aplikacije direktno. Pridržavanjem uputa proizvođača o korištenju folije te održavanju sigurno ćete produžiti radni vijek vaše majice. Uvijek vas savjetujemo da prije svakog apliciranja pročitate etikete na proizvodu, te shodno tome odaberete foliju za apliciranje.

Kalkulacije utrošenog materijala

Prije nego dogovorite posao obavezno napravite kalkulaciju o utrošenom materijalu, vremenu i ostalim troškovima izrade majica ili majice. Kalkulacija svakako mora sadržavati cijenu materijala po komadu, cijenu amortizacije strojeva i troškove vašeg rada. Ovom tehnikom termo tiska možete izrađivati razne vektroske grafike. Kod ove tehnike ključan faktor je vrijeme izrade majice po komadu!! Ovo nije tehnika za izradu zahtjevnijih grafika na bazi većih količina. Najveća stavka kod ove tehnike je vrijeme, aplikaciju treba izrezati i očistiti što iziskuje dosta vremena. U konačnici u kalkulaciji kod ove tehnike najveća stavka je Vaše vrijeme koje ćete uzrošiti za jednu majicu.

*Trošak A4 grafike na flex foliji 8-10 kn/kom.

*Utrošak vremena po srednje zahtjevnoj aplikaciji iznosi cca 5-7 min.

*Vrijeme apliciranja 10 sec.

Naš katalog za termo folijama možete preuzeti ovdje

Stahls Cad.Cut folije iz naše ponude potražite ovdje

Video tutorial:

Leave your comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.