Gea Data doo

Inovativne tehnike iz kućne radinosti

Tisak majica

Proizvodnja majica kućnim printerom

Inovativna tehnika ispisa i apliciranja na majice i razne druge proizvode desktop Ink jet printerima koje koristite u svojoj svakodnevnici. Svako malo se na tržištu pojave neke inovacije, i to nije ništa novo. Uvijek se traži neko jeftinije i povoljnije riješenje tiska na majice, a da se može dobiti full color print. Naravno da je to do sada bio problem iz razloga što su DTG printeri koji mogu odraditi takvu vrstu ispisa jednostavno preskupi  nedostupni malim poduzetnicima. Uvijek je ista problematika kako otisnuti par desetaka personaliziranih majica a da se ne moraju raditi tehnikom sito tiska. Ovom inovativnom tehnikom Sublimacije na pamuk, dobili smo upravo to da nam sad tih 10-15 majica nije problem odraditi i to po vrlo pristupačnoj cijeni.

U čemu je kvaka?

U Epson printer prije instalacije umjesto Ink.Jet boje koju kao originalnu koju kupujemo sa printerom, ulijevamo sublimacijsku boju na vodenoj bazi. Što je tu Inovativno? Inovativno je to što se koristi posebna vrsta papira te u kombinaciji sa prahom dobivamo predložak koji možemo aplicirati na majicu ili neki drugi materijal. Nakon što smo svoju aplikaciju isprintali i provukli kroz prah transferiramo je termo prešom na majicu. Otisak je vrhunske kvalitete, boje su žive i žarke, print na majici nema jako veliki osjet krutosti i tvrdoće. Ono što je kod ove tehnike ključno je cijena i trošak ispisa. Po kalkulaciji ispisa uzevši u obzir da nam aplikacija/print ima 65% ispune boje na sebi cijena ispisa ispada 2 kn/kom. Low Cost cijena ispisa svakako pruža prostor za zaradu, a da se konačna cijena ne mora spuštati iz tko zna kojih samo nama poznatih razloga.

Ova tehnika je svoju primjenu pronašla kod malih i mikro poduzetnika, mladih obrta, raznih OPG-ova koji oslikavaju ambalažu svojih proizvoda, fotokopiraona itd.  U našem shopu potražite Start pakete sa ovom opcijom sublimacije na pamuk. Start paketi su razdvojeni kao Basic i Premium paketi koji sačinjavaju A4 printer te potrošni materijal, a ovisno o paketu Stahls termo prešu za prijenos aplikacije.

Ovom zanimljivom tehnikom tiska možete raditi i šalice te druge razne sublimacijske materijale, koji su pripremljeni za takvu vrstu tiska. Stvar je samo u promjeni papira te korištenju adekvatne termo preše. Svakako bi upozorili da ovaj sistem nije za tisak fotografija nego isključivo vektorskih grafika te jednostavnih full color aplkacija. Više o samim sistemima printera možete pronaći na našoj blog temi Sublimacijski printeri. Svakako inovativna tehnika široke primjene. Na našem webu možete u kategoriji Katalozi/Upute preuzeti kataloge i cjenike te specifikacije o pojedinim proizvodima i materijalima. Više o našim Start paketima pogledajte ovdje

https://www.youtube.com/watch?v=B6lS6CSYELs&t=5s

x
Secured By miniOrange