Gea Data doo

COVID-19 – Kako dalje? #Samopozitivno #OstaniDoma

COVID-19 - Kako dalje?

Buđenje ekonomije nakon 2008.

Sve je konačno krenulo nakon godina problema i stiskanja kočnica te kalkulacija kako ćemo i u što ćemo ulagati. Dugo je trajala ta agonija i neizvjesnost koja je stvorila vrlo negativno tržište. Ulaskom Hrvatske u EU mnogo se toga pozitivnoga otvorilo u našem gospodarstvu, te je krenula i osvještenost naših institucija da su EU novci jako potrebni da se nešto pokrene u našoj Hrvatskoj.  Uz pomoć države i EU te raznih fondova i oblika finaciranja i naš se segment industrije počeo kretati prema naprijed. HZZ-ovi poticaji za samozapošljavanje doista su pokrenuli mlade ljude da krenu u realizaciju i osmišljavanje svojeg posla i tako probude gosposdarstvo te stvore neku novu vrijednost. Zadnje dvije godine mi smo opremili veliki broj mladih craftova i firmi koje su ušle u segment grafičke industrije oslikavanja tekstilnih i raznih drugih proizvoda, raznim tehnikama tisaka.

Veliki uzlet gospodarstva i poticaji za samozapošljavanje

Veliki uzlet su mjere za samozapošljavnje koje su potaknule mlade da krenu u pravom smjeru i da svojim kreativnim radom potiču sami sebe da mogu stvoriti jednu svoju priču i napraviti životni iskorak. U 2019. opremili smo veliki broj mladih obrta i tvrtki te s time potaknuli i ostale da pokušaju okrenuti novi list i započeti svoj posao. Uz naš support jako puno je obrta i frimi krenulo i zavrtilo jedan proces proizvodnje, a samim time su i podigli ekonomiju i pridonjeli da država stane sve čvršće na noge. Okrenuli smo se kvaliteti i time smo postigli to da je cijena konačnog proizvoda došla na jedan realan nivo, te da smo time odmaknuli od stalnog rušenja cijena i nelojalne konkurencije koja se je utopila u svojim dampiranjima cijena i prodavanjem magle end user kupcima sa niskim cijenama i proizvodima upitne kvalitete. Svakoga tko s nama krene realizirati svoje ideje savjetujemo da se drže kvalitete, te da cjene i poštuju svoj rad te svoje vrijeme koje su utrošili u kreiranje tog proizvoda kojeg stvaraju. Bitno je to da se držite svoje priče koju ste zamislili i da ne podlježete tržištu gledajući druge te prateći trendove spuštanja cijena i omalovažavanja Vašeg rada i Vašeg konačnog proizvoda.

Obećavajuća 2020. 

Krenuli smo žustro i već početkom godine poslali smo dosta ponuda za opremanje obrta i tvrtki preko financiranja HZZ-a. Bilo je tu raznih kombinacija opreme i vidjela se raskoš i kretaivnost pojedinih. Planovi su pisani smisleno i sa dosta kreative i doista bi se tu moglo svašta kretaivno nuditi krajnjim kupcima kao proizvod. Od opreme smo nudili stvarno sve i svašta, pa ćak smo se bacili na opcije laserskog graviranja kao opciju naših StartUp paketa pošto ste nas tražili i te opcije. U svakom sličaju jedan vrlo kreativan početak godine i onda….COVID 19.

Kako posao može doslovno STATI?

Tamo još početkom goodine slušali smo vjesti da je u Kini došlo do širenja epidemije nekog virusa, i mislili smo a dobro u Kini kao daleko je i bude se to riješilo. No eto sad pišem ovaj post od doma pošto je sve stalo i u našoj Hrvatskoj zbog tog istog virusa koji je bio tamo negdje u Kini. Doslovno je sve stalo…nema prodaje krajnjem kupcu, HZZ-o je sva sredstva prebacio u očuvanje radnih mjesta te ih ustupio na raspolaganje državi za financiranje realnog sektora i pomoć nama tvrtkama koji doslovno stojimo sa poslom i ne mičemo se s mjesta. Nadamo se i čekamo bolje dane i navijamo da što prije prestane ova situacija jer je doista teško gledati da svakim danom sve više tonemo. Čeka nas jedan teži period oporavka, ali kako smo uvijek gledali i razmišljali pozitivno, tako ćemo i sad svu našu kreativnu energiju i višak vremena usmjeriti na osmišljavanje proizvoda i usluga koje ćemo primjeniti kad se ponovo aktiviramo u normalan režim rada i u našu svakodnevnicu. 

Budite kreativni u svom domu. Smišljajte način prodaje perko interneta. Kreirajte nove proizvode i usluge te pripremajte svoje poslovanje nakon ovog STANJA. Organizirajte se i prilagodite nastaloj situaciji. #OstaniDoma #BuditeJaki #SamoPozitivno #PomažiteSe

x
Secured By miniOrange